Cheescake med lime
Ca 8-12 bitar
(Vill man ha en tunn kaka räcker det att göra en halv smet eller dela smeten i två formar.)
Ingredienser
4 st ägg
2 dl strösocker
400 g philadelphiaost
2 tsk vaniljsocker
4 dl vispgrädde
Rivet skal från en lime
Saften från en lime
20 st digestivekex
Flytande smör
Du behöver:
3 skålar att vispa i.
Elvisp.
Steg för steg:
Smula ner digestivekex i botten på en form med löstagbarkant. Blanda ner lite flytande smör så blir inte botten så smulig.
Dela på äggulor och äggvitorvitor och lägg dem i var sin skål.
Vispa äggulorna och sockret pösigt.
Mosa osten och blanda den med vaniljsockret. Rör sedan ner det med äggulorna och sockret.
Vispa grädden i en annan skål och rör ner den i blandningen med ägg och ost.
Vispa äggvitorna hårt till ett skum i en ytterligare en skål och rör försiktigt ner dem i smeten.
Riv skalet på en lime och rör ner i smeten samt pressa saften från 1-2 lime och rör ner i smeten.
Häll smeten i formen och ställ i frysen några timmar.
Ta upp kakan ca 30 min innan den ska serveras och tag av kanten på formen.
Dekorera med limeskivor.
Kommentarer
Postat av: marie arvidsson
Åh vad bra! Såg när du la ut den på facebook och tyckte den såg jättegod ut. Har tänkt fråga efter receptet länge nu! =D
Postat av: Lovisa
Den är jätte god:) Antalet lime går ju att variera efter smak, men tycker en lime ger lagom samk, testa den :)
Trackback