Cheescake med lime
Ca 8-12 bitar
(Vill man ha en tunn kaka rÀcker det att göra en halv smet eller dela smeten i tvÄ formar.)
Ingredienser
4 st Àgg
2 dl strösocker
400 g philadelphiaost
2 tsk vaniljsocker
4 dl vispgrÀdde
Rivet skal frÄn en lime
Saften frÄn en lime
20 st digestivekex
Flytande smör
Du behöver:
3 skÄlar att vispa i.
Elvisp.
Steg för steg:
Smula ner digestivekex i botten pÄ en form med löstagbarkant. Blanda ner lite flytande smör sÄ blir inte botten sÄ smulig.
Dela pÄ Àggulor och Àggvitorvitor och lÀgg dem i var sin skÄl.
Vispa Àggulorna och sockret pösigt.
Mosa osten och blanda den med vaniljsockret. Rör sedan ner det med Àggulorna och sockret.
Vispa grÀdden i en annan skÄl och rör ner den i blandningen med Àgg och ost.
Vispa Àggvitorna hÄrt till ett skum i en ytterligare en skÄl och rör försiktigt ner dem i smeten.
Riv skalet pÄ en lime och rör ner i smeten samt pressa saften frÄn 1-2 lime och rör ner i smeten.
HÀll smeten i formen och stÀll i frysen nÄgra timmar.
Ta upp kakan ca 30 min innan den ska serveras och tag av kanten pÄ formen.
Dekorera med limeskivor.